Wolvarkens

 

De wolvarkens worden ook wel Mangalica of Mangalitza varken genoemd. De natuurlijke habitat van het wolvarken is Hongarije. Het varkensras is ontstaan in 1833, uit een kruising tussen Servische Sumadiavarkens en Szaltonser- en Balkonyervarkens. Oorspronkelijk waren er ook zwarte en wildkleurige Mangalitsa's, nu bestaan er alleen nog maar blonde, rode en zwaluwbuiksoorten.

Het Mangalica varken is een heel vet varken wat men vroeger vooral voor het vet van de dieren hield. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het varken onverzadigde vetzuren heeft wat 2 à 3 maal

hoger is dan bij vis.

Als de varkens circa 150 kg wegen, dat is ongeveer na 15 maanden,  zijn ze rijp voor de slacht. Het vlees is dan rijk dooraderd met vet en uniek van smaak. Er zal dan geslacht worden voor eigen consumptie. 

 

De Gaffel is een restaurant waar producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht en bereid. Het kleine team vindt de “eerlijkheid” van de producten erg belangrijk. Biologisch en zoveel mogelijk uit eigen streek of eigen tuin; zelf geteeld, gekweekt of verzorgd. En altijd vers!

 

Met onze eigen varkens willen wij onze gasten laten zien waar het vlees vandaan komt, hoe de varkens zijn verzorgden te ze te eten krijgen.